Closing walls and ticking clocks.

Mitt liv har återigen förfallit. Damm har återigen samlats längst golvlisterna. I köket är diskbänken täckt med disk. Att det ska gå så fort att tappa greppet om saker och ting. Jag har varit ledsen i två veckor. Jag har haft ångest varje morgon. Jag har drömt hur mycket som helst. Och jag har tappat motivationen att lägga mig på golvet varje morgon och göra mina andningsövningar. Jag gör det lite hafsigt på kvällen innan jag ska sova. Det är ingenting som funkar, skulle jag vilja säga. Men i själva verket är det en sak som fungerar. Det är i stallet. Mitt humör är bättre ute i stallet, hästarna ger mig en annan form av energi och jag är villig att tro att det handlar om att jag är villig att ta in det. Att någonstans under dessa veckor med andningsträning har jag börjat ta bort en psykiskt spärr mellan dagens hästliv och det hästlivet jag hade för 14 år sen. Om dagens hästliv är en bubbla och dåtidens hästliv är en annan bubbla så är det som att bubblorna har börjat slå ihop sig och skapa en gemensamhet. Om detta inte skulle skapa reaktioner hos mig så skulle vara väldigt konstigt. Jag lever på den lilla känslan av framtidstro jag har, den som är så liten så liten men som ger mig målmedvetenhet.
 
Jag är så jävla ledsen och allt jag vill är att ta Ubbe, packa min sadelväska och ge mig ut på utflykt. Jag minns vår förra vår, när jag firade våren med att dricka kaffe på en stor sten och Ubbe uppbunden vid min sida. Jag tror inte på mig själv. Jag tror inte jag kan hålla ihop min andning, mitt psyke tillräckligt väl för att vara en bra förebild för Ubbe. Så jag ger honom mat tre gånger om dagen och försöker hålla mig positiv ändå. Det kommer en dag när vi tar vår kaffepaus. Det kommer en dag när livet är mindre plågsamt och alla skadade hästar är friska igen.
 
Tillsdess ska jag försöka hålla ihop mig så mycket jag kan. Göra mina andningsövningar och låta mig känna. Vem vet. Imorgon är kanske dagen med D, Diska. Damma. Jag ger aldrig upp. Jag har förmågan att ta mig igenom detta också.

RSS 2.0