Ubbes träningsplan nr 2!


Nu har jag i ett par veckor ridit enligt förra träningsplanen med kaffepauser osv och det har gett resultat. Ubbe är mycket lugnare och mer tillfreds med sig själv. En kaffetermos med ut på ridturerna är en bra firstaid mot stressiga/nervösa hästar. ett ovärdeligt tips!
 
Så nu sitter jag här och klurar på nästa mål och steg. Jag vet att jag kan börja galoppintervaller på ett ställe här ute och att det fortfarande är för tidigt att galoppera på grannens ridbana. Jag har även börjat att tömköra/long reining och ger Ubbe 3-4 dagar med lugna pass, arbete i töm mellan galoppintervallerna (eller mer intensiv träning). Ska testa och utvärdera detta men redan efter en-två omgångar så får jag känslan att jag kan hetta upp honom lite lagom och sedan plocka ner honom igen, ett sätt så han kan behålla lugnet trots den ökade energin/hastigheten i träningen.
 
Tanken är alltså 

dag 1, 3 st halva intervaller i gastaklämman (ca 300 meter i lätt uppför)
dag 2, 1 st halv intervall
dag 3, 3 st halva intervaller

dag 4-7 arbete vid töm, skrittturer utan så mycket lydnad och prestation, lite mer "utflykt" och "avrastning"

Jag ska även gå med i Näshults klubb så jag kan åka till deras ridbana nån gång i veckan, den är stor och fin!

Vårt nya tillskott, "Lasse"!


Bay colt born april 7 2012 by Ima Prime Time (Zips Chocolate Chip x Ima Triples Image) out of Hints Sugar Luisa (Undeniably Hint x BS Elaine Sugar Bars).


Ima Prime Time is open and amateur AQHA Champion and successfully shown in western pleasure, trail and halter. With only a few offspring Ima Prime Time has sired an open and amateur AQHA Champion, European Champion jr trail, European finalist sr trail and sr western riding. Several AQHA ROM and point earners, NSBA money earners, All around youth champion etc. By the immortal ZCC and out of the great showmare Ima Triples Image, World Champion am. western pleasure and succesfully shown on a world level in Open, Amateur and Youth!


Hints Sugar Luisa, an AQHA point earner herself with extremely limited showing, is by DQHA Leading Sire Undeniably Hint, AQHA Champion, Superior halter and sire of AQHA Champions in both open and amateur, European Champions in both halter and performance, Superior Halter and Performance horses etc etc.This colts pedigree is packed with AQHA Champions, World and European Champions!!! He's got the genes for success!
 
Lasses farfar, Zips Chocolate Chip


 
*bilder och text taget från Cool QH

Snurrigt värre.

Uppdatering kl 21.00 (2h efter inlägg nedanför strecket skrevs)

Hur motiverad är jag till förändring på en skala mellan 1-10? 11.
Hur stark tilltro har du till att du kan göra en förändring på en skala mellan 1-10? 11.

Kan jag förklara mig bättre? Jag är inte den som ger upp. Jag är inte den som "vänjer mig", jag är den som hittar ett sätt som fungerar och kommer söka tills jag hittar det. Nu för tiden hinner jag stanna upp lagom för att hinna återhämta och andas och tänka, det blir bättre bara jag får sova på saken och får vakna upp till en plan över morgondagen. Är det något jag aldrig misstror så är det min kapacitet. Jag litar på mig själv.

Så nu tar jag mitt kollegieblock och går och lägger mig. Imorgon bitti står dagsplanen klar att följa efter förmåga, med plus hit och "skulle verkligen behöva".



Efter ett antal dagar med ro
i själen och lite ordning och reda är jag tillbaka i mitt ostrukturerade tillstånd. Denna gången med ett par överspända käkmuskler pga flera nätter och dagar med tandgnisslande/ihopbitande. Jag vet att jag inte kan ha ont i en död tand med syntetiskt rot (eller vad de nu använder för material) men det är den tanden det gör ont i. Och det är mina stackars käftmuskler som är ledsna. Och jag blir ledsen över att det inte går att hitta en hållbar balans.
 
Så vad är det som händer nu? Jo, i det stora är det såhär att studierna i höstas var upplagda så att vi hade ett tema med två olika uppgifter, en individuell och ett grupparbete. Lärarna menade också på att vi inte fick tillgång till våra individuella uppgifter förren grupparbetet var klart, för att många elever inte kunde hantera två arbeten samtidigt. Så vi hade en uppgift i taget. Nu ser vårterminen ut såhär att vi har ett enda långt tema med fyra olika arbeten som ska göras i grupp med tillhörande fyra diskussioner + en till. Och så har vi två fördjupningsarbeten som ska göras individuellt. Samt praktik. Samtidigt. Jag tycker att detta upplägg av studieår är rent utsagt elakt mot en överblicksökande och struktrureringsfreak som mig, Ett halvår gäller en sak och det andra halvåret gäller en helt annan sak.
 
Utöver den inte nådigt energikrävande skolan så händer det mycket annat. En helt underbar sak och ytterligare en sak, förhoppningsvis så är de "i mål" i slutet av april så jag kan inhämta all glädje eller "gå vidare" som kommer ur det. Det är här ni ska hålla tummarna typ. Det är här all positiv energi kommer in.
 
Jag har rott "söka jobb i land" och där väntar jag bara på att ansökningsdatumen ska gå ut.
 
Jag behöver ringa samtal igen. Ett till läkaren för att få ny medicin (är slut, illa!), en till veterinär för vaccinering och eventuellt till tandläkaren för att se om de kan göra ytterligare någonting.

Nu ska jag sätta mig och läsa om Quarteraveln och försöka slappna av. Jag måste bara slappna av. Jag bor lyckligtvis i mitt hus ute i skogen igen efter ett par veckor i en varm lägenhet.

Jag vill göra skillnad

Igår flyttade jag tillbaka till skogen efter ett par veckor i lägenhet med föräldrarna. Det blev helt enkelt för kallt, för jobbigt och för påfrestande. Och när värmen var uppe i huset igen igårkväll  och jag fick krypa ner i den underbara sängen med katten så kom det som en blixt från klar himmel.
 
Jag vill göra skillnad.
 
Inte på en lokal nivå. Inte på en regeringsnivå. Utan på en global eller land och rike runt-nivå. Jag vill göra skillnad för alla dessa som behöver det när inget annat går att hitta. Där de som behöver lite stöttning eller råd inte ramlar mellan stolarna som är vår socialstyrelse, psykiatri, kommun, försäkringskassa och arbetsförmedling. Jag vill fylla upp ett tomrum i vårt land. Jag vill vara en form av frilansande personlig assistent och medmänniska. För alla.

Jag har sökt otroligt många jobb som berör detta och jag har sökt in på två psykologikurser varav det tredje är psykologlinjen på högskolan. Jag vet inte om jag har betyg nog men jag har sökt och det är åtminstone något. Jag vill läsa neuropsykologi.

RSS 2.0